Projekt

tidigare projekt

projekt vindsvåning


Visar här lite bilder över mitt tidigare projekt med byggnation av en vindsvåning, som håller hög internationell klass. I en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1880 finns denna unika exklusiva vindsvåning, som jag projekterade och byggde med hög trivselkänsla, social planlösning, 6 meter till taknock, unikt ljusinsläpp, vackra skulpterande murstockar och en handmurad öppen spis. En trappa upp från vindsvåningen når man ett loft med utgång till en helt fantastisk takterrass. Fri utsikt och kanske Vasastans bästa tänkbara utsiktsläge med hela Göteborg som motiv.

Fastigheten var tidigare Excelsior Hotell som gästades av många kända artister, skådespelare, konstnärer och regissörer. De övernattade på Hotellet, som även var känt som Göteborgs främsta artist Hotell, vilket gav fastigheten en särskild karaktär. Bl.a. Greta Garbo gästade Hotellet vid sin vistelse i Göteborg.

Collaget som visas, EXCELSIOR LIFE har jag som konstnär gjort och blev sedan ett underlag för utsmyckning av trappuppgångar, där temat var att bibehålla känslan och mystiken runt alla kända artister som gästat Hotellet genom åren. Samtliga blivande lägenheter i fastigheten fick då ett känt artistnamn.

Scroll to Top